Monòleg 32. Botifarra amb seques!

Estam a la volta d’una nova crisi Estat – Catalunya. Bé, la crisi en sí és com el franquisme, que no desapareix ni amb netol. Diguem que hi ha una nova batalla al front, i és la més que probable inhabilitació del president Torra per penjar una pancarta al balcó de la Generalitat.

Que tot s’ha d’entendre. Ens hem de posar en situació. Demanar “Llibertat d’opinió i expressió” a Espanya és com demanar a n’en Froilan que apunti bé, un impossible. O demanar al Partit Popular que no robi. O als socialistes que siguin socialistes. Vull dir, és una pèrdua de temps.

Jo hagués jugat més amb els dobles sentits. A veure, que els espanyols, ja ho sabem, van justets (per això tenen aquestes lleis tant repressives, a que no ho sabíeu?) i no entenen molt els dobles significats. Ja ho va fer en Lluís Llach amb l’Estaca o el Raimon amb Diguem no, entre molts d’altres, durant la censura. Jo en comptes d’una pancarta, hagués fet ostentació de la catalanitat amb productes de la terra.

D’entrada això no és motiu de preocupació (tot i que amb Espanya mai se sap), i la Junta Electoral Central ho hagués deixat passar, segur. Tret que no haguéssim enaltit sa crema catalana o l’allioli, que tenen un color groguenc. Ja sabem que per la JEC, el color groc és com per l’Iceta una jornada laboral de 8 hores. No ho volen veure ni en pintura.

Idò bé, jo hagués anunciat una botifarrada amb seques i un glop de ratafia a la plaça de Sant Jaume per a tots els catalans. Sobretot moltes mongetes.

Just després, hagués pujat al balcó de la Generalitat, i hagués fet un homenatge a la indústria tèxtil de Catalunya, que tant va fer per la cohesió social del nostre país. I voltros direu, com? Molt fàcil: hagués penjat els meus calçotets blancs amb una bona anxova de l’Escala. Eh!

Els espanyols, com que justegen, se pensarien que és un auto homenatge a la quantitat de vegades que l’hem cagat quan hem tingut la victòria a tocar. Que també seria això… però… més profundament, el que vindríem a dir és que la repressió de l’estat espanyol se’m vagi a la merda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: